CloudRepublic AB (publ) förvärvar Falco Sweden AB

CloudRepublic har idag tecknat avtal om att förvärva Falco Sweden AB, som hjälper kunder att digitalisera och transformera sin verksamhet.
Falco beräknas omsätta 4 MSEK under 2018 med en rörelsemarginal om ca 500 tkr.

VD Ari Liukko om förvärvet:
Förvärvet skall ses som en fortsättning på den tillväxtplan vi spikade för ca ett år sedan. Marknaden för våra produkter är fortsatt stark, vi har fantastiska kunder och genom köpet av Falco får vi tillgång till kompetens och kapacitet som gagnar vår egen produktutveckling samtidigt som det kompletterar vårt kunderbjudande. Falcos utvecklingscenter i Vietnam kommer dessutom ge oss betydande kostnadsfördelar.”

Köpeskillingen uppgår till 600 000 SEK i kontanter samt 1 MSEK i CloudRepublic aktier som inte får avyttras inom 36 månader.

Affären har accepterats av 100% av Falcos ägare. Tillträdet sker den 1 januari 2019.

Falco erbjuder konkreta transformationstjänster för att hjälpa företag att digitalisera sin verksamhet. Exempelvis erbjuds transformering, utveckling och integration av webbaserade affärsfunktioner och appar. 

Falcos referenser inkluderar MrOrange Travel AB, Doro och Posten logistik.

Jens Jonasson fortsätter som VD för bolaget.

För ytterligare information kontakta:

Ari Liukko, VD, Telefon +46 733 15 15 15, E-post: ari@cloudrepublic.com

Om CloudRepublic AB (publ): CloudRepublic hjälper företag att realisera sin digitala potential genom datadriven analys. CloudRepublics DigitaliseringsIndex sammanfattar ett bolags digitala konkurrenskraft och anger ett mått på Bolagets digitala mognad. Bolagets transformationsverktygslåda genomlyser och optimerar ett bolags digitala marknadsföring och försäljning.

CloudRepublic AB (publ) är noterade på NGM Nordic MTF. För mer information se www.cloudrepublic.com

CloudRepublic AB
Artillerigatan 42 114 45
Stockholm
Tel: 08-6111190
www.cloudrepublic.com

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
Email
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn